الگوریتم گوگل eat

EEAT گوگل، الگوریتمی برای نتایج اول در جستجوگر گوگل

فهرست مطالب
زمان مطالعه: 10 دقیقه

به عنوان یک متخصص دیجیتال مارکتینگ، به خوبی میدانم که دیده شدن در نتایج اولیه موتورهای جستجو (SERP) برای افزایش ترافیک و جذب مشتریان بالقوه چقدر حیاتی است. دستیابی به صفحه اول گوگل یک دستاورد عالی است، اما رتبه شماره یک رویایی است که همه به دنبال آن هستند.

اینجاست که مفهوم E-E-A-T گوگل (مخفف تجربه، تخصص، اعتبار، اعتماد) اهمیت پیدا می‌کند. EEAT به طور مستقیم روی الگوریتم رتبه‌بندی گوگل تاثیر نمی‌گذارد، اما معیاری برای سنجش کیفیت محتوای شماست و در نهایت، جایگاه شما در نتایج جستجو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مفهوم E-E-A-T گوگل

الگوریتم EEAT چیست؟

جالب است بدانید که گوگل در سال 2022 یک E دیگر هم به این مفهوم اضافه کرد که نشان دهنده اهمیت «تجربه» (Experience) است. حالا محتواهایی که بر اساس تجربه واقعی نوشته شده‌اند، از نظر گوگل باارزش‌تر هستند.

کارشناسان کیفیت گوگل از EEAT برای بررسی محتوا از الگوریتم گوگل استفاده می‌کنند. آن‌ها سه فاکتور را در نظر می‌گیرند: کیفیت کلی صفحه، میزان درک نیاز کاربر و برطرف کردن آن نیازها.

حالا بیایید تک تک موارد E-E-A-T را با هم بررسی کنیم:

تجربه (Experience):

آیا فردی که محتوا را نوشته است، تجربه یا دانش کافی در مورد موضوع دارد؟ برای مثال، به نظر شما کدام بررسی محصول را بیشتر باور می‌کنید؟ کسی که از محصول استفاده کرده یا کسی که اصلا تجربه‌ای ندارد؟

تخصص (Expertise):

آیا نویسنده محتوا دانش و مهارت لازم برای صحبت راجع به آن موضوع را دارد؟ برای مثال، وقتی صحبت از تعمیر لوله می‌شود، به حرف کدام فرد بیشتر اعتماد می‌کنید؟ یک لوله کش حرفه‌ای یا یک علاقه‌مند مبتدی؟

تخصص در E-E-A-T گوگل

اعتبار (Authoritativeness):

آیا وب‌سایت یا صفحه شما به عنوان منبعی قابل اعتماد برای آن موضوع شناخته می‌شود؟ برای مثال، فرض کنید دنبال جدیدترین ترندهای مد می‌گردید. به نظر شما کدام منبع معتبرتر است؟ یک وب‌سایت معتبر مثل ووگ یا وبلاگ یک علاقه‌مند به مد؟

اعتماد (Trustworthiness):

اعتماد، مهم‌ترین بخش E-E-A-T است. کارشناسان کیفیت گوگل برای سنجش میزان اعتماد به سازنده محتوا، خود محتوا و وب‌سایت نگاه می‌کنند. به همین دلیل، دقت در ارائه اطلاعات، شهرت نویسنده و استفاده از منابع معتبر بسیار مهم است. (سایت‌های با اعتبار بالا مثل نیویورک تایمز می‌توانند گزینه خوبی باشند.)

فراموش نکنید خود وب‌سایت هم باید قابل اعتماد باشد، یعنی امنیت خرید را تضمین کند و به حریم خصوصی کاربران احترام بگذارد.

با تمرکز روی E-E-A-T در محتوای خودتان، می‌توانید به گوگل نشان دهید که یک منبع قابل اعتماد و باارزش هستید. این کار در نهایت منجر به بهبود رتبه‌بندی شما در نتایج جستجو می‌شود.

چرا E-E-A-T اهمیت دارد؟

گوگل و دیگر موتورهای جستجو به دنبال محتوایی هستند که برای کاربران ارزشمند باشد. آنها می‌خواهند به کاربران تجربه‌ای کاربری مفید ارائه دهند که به سوالات و نیازهایشان با پاسخی معتبر و دقیق پاسخ دهد. در نتیجه، کاربران با احتمال بیشتری از همان موتور جستجو دوباره استفاده می‌کنند.

این رویکرد در به روزرسانی‌های الگوریتم گوگل، قابلیت جدید تولید محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی این شرکت (SGE) و همچنین اضافه شدن “تجربه” به E-E-A-T مشهود است.

طبق دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل، تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد (E-E-A-T) همگی از فاکتورهای مهم در سنجش کیفیت صفحه هستند. مهم‌ترین عضو این خانواده، اعتماد است.

مبنای E-E-A-T محتوایی است که گوگل به دلیل ترکیبی از تخصص، تجربه و اعتبار آن را قابل اعتماد می‌داند.

چرا E-E-A-T اهمیت دارد؟

چگونه گوگل EEAT را ارزیابی می‌کند؟

ارزیابان کیفیت گوگل از سطوح مختلفی برای رتبه‌بندی E-E-A-T استفاده می‌کنند. این سطوح به شرح زیر هستند:

  • پایین‌ترین سطح: این صفحات در سه دسته قرار می‌گیرند: مضر، غیرقابل اعتماد و اسپم.
  • کمبود: صفحاتی که در این دسته قرار می‌گیرند به دلیل فقدان تخصص، تجربه یا اعتبار برای موضوع یا هدف صفحه، از کیفیت پایینی برخوردار هستند، اما مضر نیستند. برای مثال، این می‌تواند یک وبلاگ باشد که در مورد خلبانی هواپیما نوشته شده باشد، اما نویسنده هیچ تجربه ای در این زمینه ندارد.
  • سطح بالا: این صفحات میزان قابل توجهی از تخصص، اعتبار و اعتماد را برای خدمت به یک هدف و دستیابی به آن به خوبی ارائه می‌دهند. گوگل در کنار شهرت مثبت، به سطح تلاش، سطح استعداد یا مهارت و اصالت نیز توجه می‌کند.
  • سطح بسیار بالا: بالاترین رتبه‌بندی متعلق به صفحاتی است که نشان‌دهنده سطح بالایی از تلاش، اصالت، استعداد یا مهارت هستند. این شامل افرادی می‌شود که دانش عملی گسترده‌ای از موضوعی که در مورد آن می‌نویسند را نشان می‌دهند.

YMYL چیست؟

مورد دیگری که باید در کنار E-E-A-T به آن توجه کنید، (YMYL) “Your Money or Your Life” است.

گوگل صفحات وب را زمانی به عنوان YMYL طبقه‌بندی می‌کند که محتوای آن‌ها بتواند بر خوشبختی، سلامتی، ثبات مالی یا امنیت فرد تأثیر بگذارد. این شامل محتوایی است که بر رویدادهای جاری و اخبار، امور مالی، دولت و قانون، بهداشت و ایمنی و خرید تمرکز دارد.

برخی از نمونه‌های محتوای YMYL عبارتند از: نحوه پر کردن فرم مالیات، نحوه پس‌انداز برای بازنشستگی یا نحوه درمان سرطان روده بزرگ.

ارزیابان کیفیت گوگل استانداردهای رتبه‌بندی کیفیت صفحه بالایی برای صفحات YMYL دارند، زیرا محتوای آن‌ها می‌تواند بر کاربر تأثیر بگذارد.

E-E-A-T و محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی (AI) چطور؟

در حال حاضر گوگل محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی را برچسب‌گذاری نمی‌کند. با این حال، به ناشران محتوا توصیه می‌کند که تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی را با استفاده از متادیتای داده تصویر IPTC برچسب بزنند و اضافه می‌کند که شرکت‌های تصویر هوش مصنوعی به زودی این متادیتا را به طور خودکار اضافه خواهند کرد.

چگونه E-E-A-T خود را بهبود بخشید؟

همانطور که مشاهده کردید، بهبود E-E-A-T شما می‌تواند به رتبه محتوای شما و تقویت سئوی شما کمک کند. همچنین می‌تواند به شما در ایجاد محتوای باکیفیت، مرتبط و مفید برای مخاطب هدف‌تان یاری رساند.

شش نکته مهم برای بهبود EEATگوگل

بنابراین، چگونه می‌توانید E-E-A-T خود را بهبود بخشید؟ در اینجا شش نکته وجود دارد:

1. شکاف‌های دانش را پر کنید

اگر مخاطب خود را درک می‌کنید، باید بدانید که آن‌ها به دنبال چه چیزی در فضای آنلاین هستند.

پس از تحقیق موضوعات اصلی مرتبط با محصول یا خدمات خود، می‌توانید در مورد چه موارد دیگری بنویسید؟

اینجاست که باید استراتژی بازاریابی محتوای خود را هوشمندانه به کار بگیرید و به دنبال درد های مشتری باشید که رقبایتان آنها را درمان نمی‌کنند. آیا یک متخصص داخلی وجود دارد که دیدگاه جدیدی در مورد یک موضوع محبوب داشته باشد؟ یا با بازخورد مشتریانی مواجه شده‌اید که به دنبال اطلاعات در مورد موضوعی خاص هستند؟

به عنوان مثال، فرض کنید برای یک شرکت آرایشی و بهداشتی کار می‌کنید. شما احتمالا قبلاً محتوایی در مورد مزایای محصولات یا توصیه‌هایی در مورد مراقبت از پوست ایجاد کرده‌اید. اما در مورد محتوایی که یک روتین زیبایی را بر اساس نوع پوست ترسیم کند، چطور؟ این می‌تواند یک اینفوگرافیک یا یک کتاب الکترونیکی کوچک باشد که می‌توانید از آن برای جذب مخاطب استفاده کنید.

می‌توانید از طریق جلسات طوفان فکری یا استفاده از ابزاری مانند ابزار تحقیق موضوعی Semrush یا AnswerThePublic به ایده‌های جدید محتوا برسید.

نکته مهم: وب‌سایت‌های شایعه‌پراکنی، وب‌سایت‌های مد و فشن و انجمن‌های طرفداران می‌توانند نشان‌دهنده E-E-A-T بالای یک وب‌سایت باشند. علاوه بر این، برخی از انواع اطلاعات تقریباً به طور انحصاری در انجمن‌ها و بحث‌ها یافت می‌شوند، جایی که جامعه‌ای از متخصصان می‌توانند دیدگاه‌های ارزشمندی در مورد موضوعات ارائه دهند.

2. محتوا را اضافه و به‌روزرسانی کنید

گوگل محتوای جدید را دوست دارد زیرا نشان می‌دهد که سایت شما به طور مرتب آپدیت می‌شود. منظم بودن محتوای شما به نوع محتوایی که ایجاد می‌کنید بستگی دارد.

اگر شرکت شما به خاطر انتشارات تحقیقاتی بزرگ شناخته شده است، پس برنامه زمانی محتوای شما باید آن را منعکس کند. با این حال، اگر وبلاگ‌های آموزنده یا وبینارهای هفتگی تولید می‌کنید، باید برای به روز نگه داشتن مخاطبان خود، پست‌های بیشتری به طور منظم منتشر کنید.

محتوای موجود خود را رها نکنید. محتوا می‌تواند به سرعت قدیمی شود، به خصوص اگر مبتنی بر روندها یا آمار باشد. شما باید یک ممیزی محتوا انجام دهید تا ببینید عملکرد محتوای موجود چگونه است.

پس از ممیزی، باید به دنبال بهینه‌سازی محتوای پربازده یا محتوایی باشید که مخاطب آن را ارزشمند می‌داند تا آن را به‌روزرسانی کنید. گوگل متوجه می‌شود که محتوا را به‌روز کرده‌اید و شما را برای تلاش‌هایتان رتبه می‌دهد.

بروزسانی محتوا

3. با متخصصان کار کنید

مهم نیست که در چه شرکتی کار می‌کنید، همکاری با متخصصان برای تولید محتوای اصلی که الگوریتم E-E-A-T را تقویت می‌کند، همیشه مفید است.

این متخصصان می‌توانند کارکنان با دانش عمیق در یک حوزه خاص یا یک متخصص باشند که بتوانند دیدگاه یا زاویه جدیدی در مورد موضوع مرتبط با کسب و کار شما ارائه دهند.

فرمت‌های محتوایی متنوعی وجود دارد که می‌توانید برای همکاری با متخصصان از آن‌ها استفاده کنید، مانند:

  • پست مهمان در وبلاگ دیگران
  • مصاحبه در وبینار
  • مصاحبه در پادکست
  • نقل قول از متخصصان در وبلاگ خودتان
  • تهیه و انتشار کتابچه سفید (Whitepaper)
  • تهیه و انتشار کتاب الکترونیکی (Ebook) یا راهنما

با این حال، انتخاب یک “متخصص” که گوگل او را به رسمیت بشناسد، اهمیت دارد. این کار را می‌توانید با بررسی سیگنال‌های E-E-A-T متخصص، مانند پروفایل شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ یا سایت شخصی، اعتبار نویسندگی (به عنوان مثال، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز)، یا انتشارات آنلاین او انجام دهید.

نکته کلیدی: همچنین می‌توانید با در نظر گرفتن تناسب با برند خودتان و داشتن دنبال‌کنندگانی همسو با مخاطب هدفتان، از اینفلوئنسرها استفاده کنید. با انتخاب اینفلوئنسر مناسب و توسعه محتوای مرتبط، می‌توانید در رادار مشتریان با قصد بالا قرار بگیرید و به تقویت E-E-A-T خود کمک کنید.

۴. برای ایجاد ارتباط از لینک‌ها استفاده کنید:

اگر محتوای زیادی تولید می‌کنید، متوجه خواهید شد که مجموعه‌ای از موضوعات کلیدی را پوشش می‌دهید که برای مخاطبان شما اهمیت دارند.

در حالی که داشتن محتوای با عملکرد بالا مهم است، ایجاد لینک بین آن‌ها با محتوای مرتبط دیگر نیز اهمیت دارد. این کار را می‌توان به صورت استراتژیک با استفاده از مدل های مختلف محتوا یا ستون‌های محتوا انجام داد.

این مدل به این معنی است که شما موضوعات “هاب” (مانند رسانه‌های اجتماعی یا سئو) دارید که آن‌ها را به مجموعه‌ای از پست‌های مرتبط یا “اسپوک” (که می‌توانند قطعات عمیق‌تر در مورد رسانه‌های اجتماعی یا سئو باشند) متصل می‌کنید.

به عنوان مثال، فرض کنید روی موضوع رسانه‌های اجتماعی تمرکز می‌کنید. هاب شما می‌تواند این باشد که «محبوب‌ترین کانال‌های رسانه‌های اجتماعی کدامند؟» از آن، می‌توانید چندین مقاله ایجاد کنید که بر روی هر پلتفرم اجتماعی مانند تیک‌تاک، فیس‌بوک و غیره تمرکز دارد.

سپس می‌توانید لایه دیگری را اضافه کنید که روی موضوعات تخصصی مانند الگوریتم‌های رسانه‌های اجتماعی یا تولیدکنندگان محتوا تمرکز دارد. این مقالات دیگر، اسپوک‌هایی هستند که از مقاله هاب شما منشعب می‌شوند. با استفاده از این مدل، شما در حال توسعه اعتبار در موضوع مورد نظر هستید.

گنجاندن لینک‌های داخلی از هاب به هر اسپوک و بین اسپوک‌ها می‌تواند به تقویت E-E-A-T کمک کند.

لینک‌ها

نکته کلیدی: هنگام لینک دادن محتوای خود، مطمئن شوید از متن لنگر واضح استفاده می‌کنید تا دقیقاً مشخص کنید محتوای دیگری که لینک به آن داده‌اید چیست. با استفاده از یک ابزار ممیزی سایت می‌توانید بررسی کنید که آیا لینک‌های موجود شما از متن لنگر استفاده می‌کنند یا خیر.

۵. مدیریت و نظارت بر شهرت برند

اعتماد، هسته اصلی الگوریتم E-A-T است، بنابراین داشتن یک شهرت آنلاین مثبت بسیار مهم است. برعکس، اگر شهرت منفی دارید، باید برای بهبود آن اقدام کنید زیرا بر اعتبار و رتبه‌بندی شما در نتایج جستجو (SERP) تأثیر می‌گذارد.

می‌توانید از طریق گوگل یا سایت‌های بررسی مانند Trustpilot و Yelp بر شهرت برند خود نظارت کنید. فروم‌هایی مانند Reddit و Quora را نیز می‌توان برای بررسی ذکر نام تجاری خود اسکن کرد، در حالی که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به طور معمول توسط مشتریان برای بیان نظراتشان – مثبت و منفی – استفاده می‌شوند.

کلید ایجاد شهرت مثبت، پاسخگویی به مشتریان در سراسر کانال‌ها است.

  • اگر نظر مثبت است: از فرد برای گذاشتن آن تشکر کنید و از او بخواهید برای اثبات اجتماعی، یک توصیف‌نامه از او بگیرید.
  • اگر کسی نظر یا کامنت منفی گذاشت: پاسخ دهید و از او بپرسید که برای حل مشکل چه کاری می‌توانید انجام دهید، یا اگر شکایتی در مورد محصول یا خدمات است، عذرخواهی کنید.

نکته مهم: یک پروفایل کسب و کار گوگل راه‌اندازی کنید تا جزئیاتی در مورد کسب و کار مانند مکان، ساعات کاری و غیره را ارائه دهید. همچنین بخشی برای بررسی وجود دارد که می‌توانید آن را مدیریت و نظارت کنید.

۶. تمرکز بر تجربه مشتری (CX)

تجربه مشتری برای گوگل بسیار مهم است. این اصل و اساس تجارت آنهاست زیرا هدفشان این است که بر اساس هدف جستجو، افراد را به سمت محتوای ارزشمند و قابل اعتمادی که نیازهایشان را برآورده می‌کند، هدایت کنند.

بخش بزرگی از این موضوع، مسیر مشتری است. برندها باید با انتظارات کاربران از کلیک روی یک نتیجه جستجو مطابقت داشته باشند. بنابراین، اگر کاربری روی لینک یک بلاگ کلیک کند، باید مستقیماً به آن بلاگ هدایت شود و محتوایی را که بر اساس توضیحات آن در نتایج جستجو (SERP) انتظار داشت، ببیند.

تجربه مشتری

چگونه با سئو، مخاطبان را جذب، درگیر و تبدیل کنید

ایجاد محتوایی که با هدف جستجو مطابقت داشته باشد، برای دیده شدن در دنیای آنلاین ضروری است. دوره بازاریابی جستجوی ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ مازاریت، به شما کمک می‌کند تا اصول اولیه بازاریابی جستجو را درک کنید. این دوره به سئو، جستجوی پولی، تجزیه و تحلیل، ایجاد تقاضا، استراتژی جستجو و موارد بسیار دیگر می‌پردازد. همین امروز شروع کنید!

نقش E-E-A-T در جذب، تعامل و تبدیل مخاطبان

همانطور که در بخش‌های قبلی این مقاله ذکر شد، E-E-A-T (تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد) معیاری کلیدی برای سنجش کیفیت محتوای شما توسط گوگل است. محتوایی که با این معیارها مطابقت داشته باشد، شانس بیشتری برای رتبه‌بندی بالا در نتایج جستجو و جذب ترافیک ارگانیک بیشتر دارد.

در اینجا چند روش برای استفاده از الگوریتم EEAT برای جذب، تعامل و تبدیل مخاطبان آورده شده است:

  • ایجاد محتوای باکیفیت و ارزشمند: محتوای شما باید دقیق، جامع، مرتبط و به خوبی نوشته شده باشد. همچنین باید نیازهای مخاطبان شما را برآورده کند.
  • از نویسندگان متخصص استفاده کنید: مطمئن شوید که محتوای شما توسط نویسندگانی نوشته شده است که در موضوع مورد بحث تجربه و تخصص دارند.
  • اعتبار خود را به عنوان یک نویسنده بسازید: در وب‌سایت خود یا سایر پلتفرم‌های آنلاین بیوگرافی بنویسید. در کنفرانس‌ها و رویدادهای مرتبط شرکت کنید و مقالاتی در مورد موضوعات مورد علاقه خود بنویسید.
  • وب‌سایتی باکیفیت و قابل اعتماد ایجاد کنید: وب‌سایت شما باید به خوبی طراحی شده باشد، به راحتی قابل پیمایش باشد و اطلاعات تماس واضحی داشته باشد. همچنین باید از نظر امنیتی HTTPS باشد و به حریم خصوصی کاربران احترام بگذارد.
  • بهبود سئوی وب‌سایت خود: از کلمات کلیدی مرتبط در محتوای خود استفاده کنید، پروفایل بک لینک خود را ایجاد کنید و وب‌سایت خود را در موتورهای جستجو ثبت کنید.
  • درگیر مخاطبان خود شوید: به نظرات و سؤالات کاربران خود پاسخ دهید و در رسانه‌های اجتماعی فعال باشید.
سئو در EEATگوگل

با تمرکز بر الگوریتم EEAT ، می‌توانید محتوایی باکیفیت و ارزشمند ایجاد کنید که به کاربران شما کمک می‌کند و به شما کمک می‌کند تا در نتایج جستجو رتبه بالاتری کسب کنید.

  • از محتوای بصری باکیفیت مانند تصاویر و ویدئوها استفاده کنید.
  • محتوای خود را به طور منظم به روز کنید.
  • محتوای خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
  • از تبلیغات پولی برای رسیدن به مخاطبان بیشتر استفاده کنید.

با استفاده از این نکات و تمرکز بر الگوریتم E-E-A-T گوگل ، می‌توانید از سئو برای جذب، تعامل و تبدیل مخاطبان خود استفاده کنید و به اهداف بازاریابی خود برسید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *